Üdv, Kedves Olvasónk  :)  Életed Napos Oldalán

Pusztít a parlagfű – öt tipp allergiásoknak

Megosztás:

Keserű időszaka van az allergiásoknak, ugyanis szokatlan módon még augusztus végén is tovább emelkedik a parlagfű pollenkoncentrációja, ez pedig kellemetlen következményekkel jár az erre érzékenyeknél.
Pusztít a parlagfű – öt tipp allergiásoknak

Magyarország erősen fertőzött területein harmadfokú riasztást is kiadhatnak, ami a maximumot jelenti – ebben az időszakban a hőség miatt a Dél-Alföldön a legnagyobb a pollenterhelés. Sajnos ez azzal jár, hogy az allergiásoknál a legerősebb tünetek jelentkeznek, és asztmás reakciók is előfordulhatnak. Ez tehát a tüsszögés, orrfolyás, könnyezés, fejfájás, torokköszörülés időszaka. Az allergiára nincs egyetlen, tökéletes gyógymód, néhány egyszerű cselekedettel azonban könnyíthetnek a helyzetükön az érintettek. Ezekből válogattunk össze ötöt, azt remélve, hogy segíthet a mindennapjaikon. 

1. Használjunk orrsprayt

A kölni egyetem kutatása mutatta ki, hogy az orrspray rendszeres használata 28 százalékkal csökkenti az allergiás reakciókat, ráadásul kevesebb egyéb gyógyszerre lesz szükség ennek köszönhetően. A magyarázat az, hogy a sós oldatok tisztítják az orrjáratokat, eltüntetve onnan az allergéneket, szennyeződéseket, ami kevesebb szipogást és tüsszögést eredményez. A rendszeres használat heteket jelent, azaz az egész allergiaszezon alatt ajánlott módszer ez.

2. Mossunk hajat lefekvés előtt

Egyszerű trükk, de érdemes megfogadni: az allergiás időszakban minden este mossuk meg a hajunkat, fejbőrünket. A módszernek köszönhetően kevesebb pollennel és allergénnel kell majd megküzdenünk, reggel pedig „tiszta lappal” indulhatunk neki az utcáknak. Átmeneti megoldás, de hasznos lehet a porszemekkel szemben.

3. Tartsuk tisztán otthonunkat

Hiába járhat ötmillió forintos büntetés annak a tulajdonosnak, aki nem irtja ki a parlagfüvet a földjén, sajnos ez sem elég visszatartó erő számukra. Ezért kell megpróbálni a saját környezetünket minél jobban mentesíteni a pollenszennyeződéstől. Erre egy jó lehetőség, ha az otthonunkban sűrűbben takarítunk: a nedves ronggyal történő portörlés és a rendszeres ágyneműcsere segít tisztán tartani mikrokörnyezetünket.

4. Aranyat ér a pollenszűrő

Ha megvolt otthon az alapos takarítás, illetve a hajmosással is eltávolítottuk az allergének nagy részét, utána arra is figyelni kell, hogy megelőzzük a helyzet újbóli kialakulását. Ebben nyújthat nagy segítséget a pollenszűrő: amennyiben ezen keresztül szellőztetünk, megőrizzük lakásunk „sterilitását”. Szerencsére autóba szerelhető megoldás is létezik, így az utazás során szintén kiküszöbölhető ez a probléma.

5. Ha nem esik jól, akkor is menjünk edzeni

Tudjuk, persze, a fenének van kedve orrfolyás és tüsszögés közben edzeni, mégis megéri. Egy félórás mozgás a kutatások szerint 83 százalékkal csökkenti az allergiás tüneteket, erre az a magyarázat, hogy a sportolás ilyenkor gyulladáscsökkentő hatást vált ki a szervezetünkben.

0 0 szavazatok
Bejegyzés értékelés

Neked van-e valami jó ötleted a tünetmentesítésre?

Mondd el, mi jutott eszedbe a cikkről!

Feliratkozás
Visszajelzés
0 Hozzászólás
Sorközi visszajelzések
Az összes hozzászólás megtekintése

Szerző

Keresés

A Sunny Magazin

Legyél a Sunny Magazin olvasója! Legyél egy közösség,  egy nagy család tagja!
Legyen a Sunny Magazin az életed napos oldala!

Csatlakozás

Add meg az e-mail címed és a nevet, ahogyan szólíthatunk a levelezésben.
Csak válassz egy felhasználónevet. Létrehozunk neked egy fiókot.
A továbbiakról emailben kapsz tájékoztatást.

Sunny Money hűségprogram

Gyűjts Sunny Money hűségpontokat a bejegyzésünk megosztásával!

Másold az alábbi saját linked pl. egy Facebook posztba, messenger üzenetbe vagy emailbe.
Küldd el az ismerőseidnek és élvezd, ahogy szaporodnak  a pontjaid, amint ők is meglátogatják és csatlakoznak az oldalhoz!

Ha még nem tetted volna, akkor lépj be és látni fogod…

Friss cikkeink

Kedvelj minket!

0
Szeretném megismerni a gondolataidat, kérlek, szólj hozzá!x

Lépj be az oldalra!

Ha még nem regisztráltál, kattints ide: